ارائه محصولات تازه، خوش طعم و زیبا به مصرفکنندگان فرآیند فشردهای است که در لحظه برداشت به پایان نمیرسد. مراقبت از محصول پس از جمعآوری، اما قبل از ارسال یا خرید، مهم است تا از بالاترین کیفیت محصول و بهترین مزیت رقابتی در بازار امروز اطمینان حاصل شود.
خنکسازی مناسب برای هر عملیات محصول ضروری است، اما نوع خنککنندهای که انتخاب میکنید بستگی به نوع غذایی دارد که میخواهید حفظ کنید. انواع مختلفی از خنککنندهها وجود دارد و برای تازه نگهداشتن میوهها و سبزیجات، انتخابهای مختلفی وجود دارد. در مقاله امروز، بیایید نگاهی به روش رایج خنکسازی هوای اجباری و نوع محصولی که برای این روش مناسبتر است بیاندازیم.
اهمیت تولید خنک کننده
اول از همه، مهم است که بدانیم چرا خنک کننده خوب اهمیت دارد. به محض اینکه میوه ها یا سبزیجات از گیاه خارج می شوند، شروع به از دست دادن طراوت می کنند و گرمایی که در هنگام رشد در مزرعه یا باغ جمع شده اند می تواند باعث تسریع این تخریب شود. خنکسازی مناسب برای کند کردن این فرآیندهای طبیعی تا حد امکان ضروری است تا محصول هنگام تحویل به مصرفکننده همچنان در شرایط عالی باشد. یک سیستم خنککننده میتواند فعالیت تنفسی را در سلولهای گیاه سرکوب کند، که باعث نرم شدن و نرم شدن محصول میشود. همچنین از پژمردگی و از دست دادن آب جلوگیری می کند. سیستمهای خنککننده میتوانند تولید اتیلن در میوهها و سبزیجات را کاهش دهند، یک ماده شیمیایی که باعث میشود محصول بیش از حد رسیده باشد. در نهایت، دمای پایینتر از رشد میکروارگانیسمهایی مانند باکتریها و کپکها که باعث پوسیدگی میشوند، جلوگیری میکند.
خنک کننده و ذخیره سازی مناسب ارزش تولید را افزایش می دهد
خنک کننده خوب چیزی بیش از حفظ کیفیت بالا انجام می دهد. با افزایش زمان ذخیرهسازی مواد غذایی، به تولیدکنندگان اجازه میدهد تا محصولات خود را روزها، هفتهها یا حتی ماهها پس از پایان برداشت به بازار عرضه کنند و نیازی به فروش مستقیم پس از برداشت را از بین ببرند. این برای تولیدکنندگان با حجم بالا و همچنین تولیدکنندگانی که به میزان زیادی از انعطاف پذیری نیاز دارند مفید است.
خنک کننده هوای اجباری
تعدادی از روشهای خنکسازی در دسترس پرورشدهندگان است، از جمله خنکسازی اتاق (جایی که محصول در یک اتاق سرد باقی میماند) و خنکسازی هیدرولیکی (جایی که محصول توسط یخ و آب سرد خنک میشود)، فقط به چند مورد اشاره میکنیم. با این حال، این مقاله بر روی سرمایش هوای اجباری تمرکز خواهد کرد.
خنکسازی با هوای اجباری به یک اتاق سردخانه نیاز دارد، دقیقاً مانند خنککننده اتاق – اما برخلاف خنککننده اتاق، از فنها برای کشیدن هوای سرد از طریق محصول استفاده میشود و این فرآیند را تسریع میکند. خنکسازی با هوای اجباری میتواند ۷۵ تا ۹۰ درصد کارآمدتر از خنککننده اتاق ساده باشد، و به محصولات اجازه میدهد با سرعت بیشتری و با انرژی کمتر خنک شوند.
با این حال، خنک کردن هوای اجباری نیز می تواند منجر به تبخیر رطوبت شود، زیرا هوای متحرک می تواند آب را از محصول دور کند. به همین دلیل معمولاً پس از رسیدن به دمای مورد نظر فن ها خاموش می شوند تا از خشک نشدن میوه ها و سبزیجات اطمینان حاصل شود. به همین ترتیب، نظارت و تنظیم سطح رطوبت در کولر مهم است.
ملاحظات مهم برای خنک کننده هوای اجباری
هنگام تصمیم گیری در مورد استفاده از خنک کننده با هوای اجباری، باید نوع محصول را در نظر گرفت. مواد غذایی مختلف نیاز به نگهداری متفاوتی دارند. به عنوان مثال، کلم بروکلی را باید در دمای نزدیک به انجماد در زمان نگهداری نگهداری کرد، اما گوجه فرنگی را نمی توان در دمای کمتر از ۴۰ درجه نگهداری کرد. خنککننده هوای اجباری را میتوان برای سازگاری با طیف وسیعی از دماها تنظیم کرد، اما برای مواد غذایی که باید تا حدودی گرمتر نگه داشته شوند، خنککردن اتاق ممکن است کافی باشد. خنک کننده هوای اجباری به طور کلی بهترین انتخاب برای بسیاری از غذاهایی است که باید سرد نگه داشته شوند، اما ممکن است در هنگام خیس شدن آسیب ببینند و از استفاده از خنک کننده هیدرولیکی جلوگیری می کنند.
علاوه بر این، خنک کننده هوای اجباری با انواع خاصی از بسته بندی بهترین عملکرد را دارد. اگر محصول در سینی ها یا جعبه های کم عمق باشد، به طوری که هوا بتواند در اطراف آن گردش کند، خنک کننده هوای اجباری یک انتخاب عالی است. با این حال، اگر میوه ها و سبزیجات در سطل های دربسته یا کیسه های بزرگ با جریان هوای محدود قرار گیرند، کارایی خود را از دست می دهد.
بهترین محصول برای خنک کننده هوای اجباری
بسیاری از میوه ها و سبزیجات وجود دارند که به خوبی به خنک کردن هوای اجباری واکنش نشان می دهند. این موارد شامل موارد زیر است:
سیب
گلابی ها
انواع توت ها (به خصوص توت سیاه، زغال اخته، تمشک و توت فرنگی)
گیلاس
انگور
شلیل
هلو
آلو
طالبی و سایر خربزه های کوچک
کلم بروکلی
بادمجان
اسکواش
گوجه فرنگیها
فلفل
کلم
خیارها
غلاف نخود
سیب زمینیها
غذاهایی که نمی توانند به طور موثر با هوای خنک خنک شوند عبارتند از: کرفس، ذرت، موز، مرکبات، کاهو، قارچ، پیاز و آووکادو.
سرمایش هوای اجباری روشی کارآمد و اقتصادی برای تضمین نگهداری طولانی مدت و کیفیت بالای میوه ها و سبزیجات است. شرکت دانش تدبیر برنا صنعت تولید کننده مفتخر سیستم های هوای اجباری و راه حل های خنک کننده مشابه در ایران است. همه سیستمهای ما کاملاً قابل تنظیم هستند و به گونهای طراحی شدهاند که به بهترین نحو با مشخصات مشتری مطابقت داشته باشند.
منبع: semcoice